جهاد علمی

رهبر معظم انقلاب: تنها راه رسیدن به اقتدار، جهاد علمی است

جهاد علمی

رهبر معظم انقلاب: تنها راه رسیدن به اقتدار، جهاد علمی است

جهاد علمی

خدایا، به میدان مبارزه آمدم، با دشمنانی قوی که دولت های بزرگ پشتیبانشان بودند پنجه درافکندم؛ در حالی که از ضعف مادی خود آگاهی داشتم، اما به اسلحه شهادت مجهز شدم و با قدرت و ایمان و عشق به میدان آمدم، عظمت روح را بر فرق ماده کوبیدم، و از جان خود گذشتم تا از قید و بند های مادی آزاد گردم ...

haghgoo.am@gmail.com

آخرین نظرات
نویسنده
شنبه, ۱۴ آذر ۱۳۹۴، ۱۲:۱۴ ب.ظ

رهبری اخلاقی در سازمان

محمد امین حقگو: اخلاق و رفتارهای اخلاقی در محیط های کار در کنار موج توجهات جدی اغلب جوامع دنیا به ارزش های اخلاقی در میان اندیشمندان و صاحبنظران حوزه های مختلف علوم، نظریات و پژوهش های زیادی را به خود اختصاص داده است. تلاش ها برای تبیین نحوه وقوع رفتارهای اخلاقی و غیر اخلاقی در سازمان ها و محیط های کار منجر به بسط و گسترش نظرات و شواهد علمی شده است که در بسیاری از آنها رهبران و مدیران به عنوان کسانی معرفی شده اند که به طور جدی می توانند فراوانی و شدت رفتارهای اخلاقی و غیر اخلاقی کارکنان را تحت تآثیر قرار دهند.

رهبری اخلاقی با رفتارهای مثبت و منفی در کارکنان و انگیزش درونی آنان رابطه دارد. زمانی که افراد در فضا و محیط کاری خود به امور شغلی و کاریشان علاقمند باشند ( دارای انگیزش درونی باشند) تمامی سعی و تلاش خود را برای انجام کار به نحو احسن به کار می بندند و در همین راستا دست به انواع روش ها و شیوه های جدید در کار می زنند.

برای مشاهده متن کامل به ادامه مطلب بروید ...

محققان زیادی تاکنون نشان داده اند که انگیزش درونی در تکالیف و وظایف شغلی منجر به نوآوریو خلاقیت در کارها می شود. این نوع انگیزش به لحاظ محتوایی همان انگیزش دورنی برای نوآوری نیز محسوب می شود.

همچنین، شواهد پژوهشی زیادی نشان می‌دهد سبک رهبری مدیران زمینه ساز انگیزش درونی برای نوآوری می‌باشد. حتی رهبران تحول‌گرا نیز که برای معیارها و ارزش های اخلاقی اهمیت زیادی قائل هستند، ار طریق توجه به احساسات و نیازهای کارکنان تسهیل رشد مهارتی، اعتماد کامل، پشتیبانی و حمایت آنان، زمینه‌ی علاقمندی و ترغیب به خلاقیت و نوآوری را در میان کارکنان تقویت می‌سازند. ویژگی هایی نظیر توجه به نیازها،همراه با برقراری روابط انسانی هدایتگر و ارائه‌ی رفتارهای مناسب برای الگوبرداری، از جمله ویژگی هایی هستند که برای رهبری اخلاقی مطرح می‌شود.

رهبری اخلاقی در درجه‌ی اول سطح انگیزش درونی را در کارکنان بالا می‌برد و سپس انگیزش درونی برای رابطه بین رهبری اخلاقی و خلاقیت در کار می باشد. در یک فرآیند زنجیره ای پس از تقویت درونی، سطح خلاقیت و نوآوری در کار به شکل طبیعی بالا می رود.

از همین رو با توجه به فرآیند مطرح شده رهبری اخلاقی می‌تواند انگیزش برای نوآوری را تقویت نماید و این انگیزش درونی نیز بستر لازم را برای خلق اندیشه های جدید در کار تقویت نماید.

منبع:

پاداش، فریبا و گلپرور، محسن (1389)، رابطه رهبری اخلاق مدرا با انگیزش درونی برای نوآوری و خلاقیت کارکنان، فصلنامه اخلاق در علوم و فناوری، سال پنجم، شماره 1و 2.

برای دسترسی به مقاله بالا به بنده ایمیل بزنید. آدرس ایمیل در حاشیه سایت

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی