جهاد علمی

رهبر معظم انقلاب: تنها راه رسیدن به اقتدار، جهاد علمی است

جهاد علمی

رهبر معظم انقلاب: تنها راه رسیدن به اقتدار، جهاد علمی است

جهاد علمی

خدایا، به میدان مبارزه آمدم، با دشمنانی قوی که دولت های بزرگ پشتیبانشان بودند پنجه درافکندم؛ در حالی که از ضعف مادی خود آگاهی داشتم، اما به اسلحه شهادت مجهز شدم و با قدرت و ایمان و عشق به میدان آمدم، عظمت روح را بر فرق ماده کوبیدم، و از جان خود گذشتم تا از قید و بند های مادی آزاد گردم ...

haghgoo.am@gmail.com

آخرین نظرات
نویسنده

ضرورت های تقویت فرهنگ ایرانی-اسلامی در فضای مجازی\ 2: بازی های رایانه ای

محمد امین حقگو: امروزه بازی های رایانه ای بسیاری در دنیا ساخته می شود که پیامد های فرهنگی هدفمند در آن ها کاملا مشهود است. به گفته ماچین و ون لیوون (2007؛ شاتل، 2008؛ کنیگ سپ، 2007) بازی های رایانه ای به یکی از اشکال مهم تولیدات رسانه ای جهانی تبدیل شده اند که گفتمان هایی نظیر جنگ و خشونت را ترویج می کنند. همچنین در بازی های رایانه ای امروزی ترویج بی بند و باری و القای روانی سلطه شدن برخی کشور های مستکبر و زورگو بر مسلمانان و مظلومان جهان را شاهد هستیم که حتی گاهی پیام این بازی ها در فضای مجازی وادادگی و منصرف شدن از مقاومت و ایستادگی در برابر ظالمان است که این موارد همگی با فرهنگ ایرانی – اسلامی در تضاد است. محققان دیگری نیز از رابطه بسیار در هم تنیده بازی های رایانه ای و فرهنگ سخن گفته اند. (کوثری، 1387) آنها از «بازی گونه شدن فرهنگ» سخن گفته اند و این که به مدد بازی های رایانه ای فرهنگ جامعه در حال بازی شدن است. به نظر عده ای نظیر گی(2004) در بازی های رایانه ای، چنان اصول یادگیری، آگاهانه یا نا آگاهانه، به کار گرفته شده اند که می توان گفت از بسیاری از نظام های آموزشی مترقی تر هستند. وی حداقل از 36 اصل یادگیری یاد می کند که به بهترین وجه در بازی های رایانه ای رعایت شده اند( گی، 2004: 211- 208).

برای مشاهده متن کامل به ادامه مطلب بروید ...

مخدوش ساختن ارزش های دینی و فرهنگی از طریق محتوای بازی ها و القای فرهنگی خاص، ایجاد روحیه ی نژاد پرستی در طراحی برخی از بازی ها، القای دید تحقیر آمیز نسبت به جایگاه زن از جمله مواردی است که پژوهشگران و محققان در سایر بررسی ها به آن اشاره داشته اند (شاوردی، 1388: 20-21). بنابراین ضرورت تولید بازی های رایانه ای متناسب با فرهنگ ایرانی – اسلامی ایجاد می کند تا در فضای مجازی با فرهنگ مهاجم مبارزه شود و به این ترتیب فرهنگ ایرانی – اسلامی شناخته و تقویت شود.

برای تولید بازی های متناسب با فرهنگ ایرانی اسلامی ابتدا باید تحقیقات لازم و کافی به منظور شناخت و فهم آثار بازی های رایانه ای صورت پذیرد. همچنین انجام یک حرکت تحقیقی بنیادی جهت شناخت وضعیت روحی – روانی و ویژگی های اجتماعی – فرهنگی کودکان و نوجوانان و جوانان با توجه به ویژگی های عصر جدید می تواند کمک شایانی در این زمینه کند. کسب آگاهی های لازم در این زمینه ها نیازمند تحقیقات فراوان به ویژه تحقیقات تجربی است. مسئولان و دست اندرکاران نظام برنامه ریزی و اجرایی کشور در تصمیم گیری و تعیین خط مشی صحیح به سایر سازمان ها، نیازمند درک جایگاه فناوری جدید، جدی گرفتن آن و کسب آگاهی های لازم در این زمینه هستند. یک نگرش کلان به علل گرایش بازی های رایانه ای در جامعه ما، به طور ضمنی و تلویحی گرایش به غرب و فرهنگ آن را به نمایش می گذارد. در بیشتر بازی ها، نوعی تهاجم فرهنگی به چشم می خورد که در آنها ارزش ها، هنجار ها و اعتقادات اسلامی - ایرانی مورد حمله قرار می گیرد. انتقال این تفکر از سطح کارشناسان و مسئولان نظام اجرایی به خانواده ها و افراد جامعه نیازمند ایجاد حس همدلی، همفکری و یگانگی میان مسئولان و خانواده هاست. ایجاد چنین فضایی می تواند به پیروی خانواده ها از مسئولان در این زمینه منجر شود. از دیگر راهکار های که می توان به آن ها اشاره کرد:

  • ·        آگاهی خانواده ها از جایگاه بازی های رایانه ای و شرح جنبه های مثبت و منفی آنها از طریق رسانه ها، مدارس و ... و آموزش خانواده ها در این زمینه.
  • ·        کنترل محتوای بازی ها: در این راستا لازم است نظارت تخصصی بر تهیه و توضیع بازی های رایانه ای صورت پذیرد، برخورد گزینشی با تولیدات و نرم افزار های غربی به عمل آید و از نرم افزار های مناسب در این زمینه استفاده شود.
  • ·        طبقه بندی بازی های رایانه ای برای سنین مختلف زیر نظر کارشناسان و متخصصان تعلیم و تربیت. (این مورد با توجه به این که صورت پذیرفته اما به دلیل بی اطلاعی جامعه از مزایای آن هنوز به صورت عملی و کاربردی در جامعه انجام نشده است).
  • ·        طراحی و تولید بازی بازی های رایانه ای منطبق بر فرهنگ ایرانی – اسلامی. ( به این مورد در بخش سرمایه گذاری و جذب سرمایه گذار کاملا رداخته شد). (شاوردی، 1388: 27-28)

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی