بررسی فرصت ها و راهکار های تقویت فرهنگ ایرانی - اسلامی در فضای مجازی\3
ضرورت های تقویت فرهنگ ایرانی-اسلامی در فضای مجازی\ 3: کتابخانه مجازی
محمد امین حقگو: کتابخانه های ساده و فاقد فناوری های کارا در دنیای جدید نمی توانند نقش فرهنگی ایفا کنند. نادیده گرفتن تحولات در تکنولوژی ارتباطات و عدم به کارگیری آنها در انتقال پیام ها و محتوای فرهنگی و هنری مطلوب، ما را در عرصه فرهنگ در حالت انفعالی قرار خواهد داد و شرایط را برای نفوذ پیام ها و محتواهای فرهنگی خارجی آماده می سازد. از اقدامات بسیار مفید در این زمینه، سرمایه گذاری در جهت فناوری های نوین روز دنیا در عرصه کتابخانه و کتابخوانی است و بهره گیری از ارتباطات و اطلاع رسانی های پیشرفته در سطح بین المللی است. از وظایف کلی کتابخانه ها که می توان به آن اشاره کرد: 1- آموزش. 2- اطلاع رسانی. 3- فراهم آوردن امکانات پژوهشی و ... است. همچنین اطلاع رسانی نوین با استفاده بهینه از فناوری های نوظهور اطلاعات و ارتباطات، به کتابخانه مجازی در پیشبرد توسعه فرهنگی کمک های شایانی نموده است که برخی از آنها عبارت اند از:
- گسترش و سرعت دسترسی به اطلاعات بیشتر و روزآمد
- دسترسی همزمان به شکل های مختلف اطلاعات
- سهولت تولید، ذخیره و بازیابی اطلاعات
- آموزش از راه دور
برای مشاهده متن کامل به ادامه مطلب بروید ...
این موارد نشان می دهد که کتابخانه مجازی تا حد زیادی می تواند در اعتلا فرهنگ یک جامعه تأثیرگذار باشد. فضای مجازی و به خصوص اینترنت به دلیل داشتن ظرفیت جهانی بودن، فضایی را فراهم می آورد تا در کتابخانه های مجازی بتوان به نشر اطلاعات و علم و فرهنگ با زبان های مختلف دنیا پرداخت که این یک ظرفیت و فرصت گرانبهایی است که بر روی آن باید توجه بیشتری شود (امیدی فر و خمسه، 1387).
با توجه به اهمیت ویژه کتابخانه مجازی در مدیریت ، تولید و توسعه دانش و اعتلای فرهنگی در یک جامعه ، بایستی با مطالعه دقیق بر روی نیازهای علمی و فرهنگی جامعه ، چشم اندازهایی عقلانی و هوشمندانه طراحی شده و به آخرین اطلاعات و دستاوردهای علمی و اطلاع رسانی روز مجهز شده و در جهت تقویت فرهنگ ایرانی - اسلامی و در راستای تحقق هدف توزیع دانش و فرهنگ ایرانی – اسلامی در سطح جامعه گام برداشته شود (امیدی فر و خمسه، 1387) .