روش طوفان مغزی در بروز خلاقیت کارکنان سازمان
محمد امین حقگو:
این روش ابتدا توسط آلکس ازبرن برای استفاده در زمینه فعالیت های تبلیغاتی ابداع شد که از به روش هم اندیشی مستقیم هم یاد می شود و امروزه یکی از تکنیک های متداول در ایجاد خلاقیت و نوآوری مباشد که بدین وسیله فکر، ذهن و اندیشه به تحرک وا داشته می شود و از همین طریق بقیه فکر ها هم تحریک به خلاقیت و ابداع می شوند. تکنیک طوفان فکری یک روش گروهی برای ترغیب فکر ها و اندیشه ها به خلاقیت است.
برای مشاهده روش به ادامه مطلب بروید ...
در این تکنیک مسئله ای به یک گروه کوچک ارائه شده و از آنان خواسته می شود فی البداهه و به سرعت به آن واکنش نشان داده و برای آن پاسخی بیابند. پاسخ ها بر روی تابلویی نوشته می شوند به طوری که همه اعضای جلسه می توانند آنها را ببینند. این امر باعث می شود تا ذهن اعضاء به فعالیت بیشتری پرداخته و جرقه ای از یک ذهن باعث روشنی ذهن دیگری شود. اولین دلیل اثربخشی تحرک مغزی افزایش قدرت خلاقیت در گروه است، افراد در حالت گروهی بیش از حالت انفرادی قدرت تصور خلاق بروز می دهند. رقابت نیز عامل دیگری است که در جلسات تحرک مغزی موجب افزایش اثربخشی می گردد. همچنین عدم وجود انتقاد و ارزیابی های سریع باعث می شود تا اعضای جلسه با فراغت خاطر به اظهارنظر بپردازند و محیطی مساعد برای خلاقیت ایجاد گردد. نکته دیگری که در مؤثر بودن تحرک مغزی قابل ذکر است فی البداهه بودن نظرات است.
منبع:
علیرضایی، ابوتراب و تولایی، روح الله (1387)، راهکار های تقویت نوآوری و شکوفایی در سازمان، فصلنامه مدیریت و منابع انسانی در صنعت نفت، سال دوم، شماره 3
برای دریافت مقاله به بنده طریق ایمیل حاشیه سمت چپ سایت اطلاع دهید ...